Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Ανατροπή σκηνικού;

Οι δημοσκοπήσεις στην ελληνική πραγματικότητα πάντα αποτελούσαν έναυσμα για πολιτικές αναλύσεις, ιδίως δε αν στα ευρήματα τους παρατηρούνται αξιοσημείωτες μεταβολές, υπάρχουν πιθανότητες να οδηγήσουν και σε πολιτικές εξελίξεις. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σίγουρα προκάλεσαν συζητήσεις στους πολιτικούς αναλυτές και ανακούφιση στον κόσμο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα εργαλείο στιγμιαίας αποτύπωσης των προτιμήσεων και των συμπαθειών της κοινής γνώμης χωρίς να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις εκλογές δείχνοντας πολλές φορές το δρόμο ώστε τα πολιτικά κόμματα να οδηγηθούν σε βελτιώσεις και διορθωτικές κινήσεις.

Είναι φυσικό τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων να γεμίζουν αισιοδοξία το ΠΑΣΟΚ καθώς μετά από πολλά χρόνια το κίνημα έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Το γεγονός είναι πολύ σημαντικό, αλλά από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Και δεν θα σημαίνει και τίποτα αν δεν γίνει αντιληπτό από όλους (ηγεσία, στελέχη, μέλη, φίλους) ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δουλέψουν ακόμα περισσότερο και με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Είναι η ώρα να δώσουν στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα το αίσθημα της αισιοδοξίας που της λείπει αλλά και την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη πολιτική πρόταση κοντά στον πολίτη, μια ανθρωποκεντρική πολιτική με συνέπεια, και με προοπτική.

Η πρακτική των τελευταίων ημερών έδειξε πως το ΠΑΣΟΚ επανήλθε ως πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής εκφράζοντας συγκεκριμένες προτάσεις, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις ως μέρος μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης.

Και έτσι οφείλει να πορευθεί οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και τη χώρα σε μια πορεία ανάπτυξης.