Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο Αντώνης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην ΕΤ3

Ο Αντώνης Σαουλίδης δίνει απόψε στις 22:00 συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην ΕΤ3 με θέμα τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.


Παρακολουθήστε το δελτίο εδώ live.

''Να βάλουμε τέλος στην ατιμωρησία''

Ο Αντώνης στην εφημερίδα ''Real News''
Από τον αθλητικό στίβο στην διακεκαυμένη ζώνη της πολιτικής σκηνής. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση γι΄ αυτή την μετάβαση;
Για την ακρίβεια δεν είναι μία επιλογή που κάνω τώρα, για πρώτη φορά. Είμαι ήδη Δημοτικός Σύμβουλος από το 2003 και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης Συκεών από το 2007, συνεπώς η ενασχόληση με τα κοινά είναι μία συνειδητή επιλογή συμμετοχής, συμβολής και συνεισφοράς στη γειτονιά μου, στην πόλη μου και στον τόπο μου.


Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες της υποψηφιότητάς σας;
Να μπορώ να είμαι χρήσιμος. Ξέρετε, πάντα πίστευα, πως μόνο με τη συμμετοχή μας μπορούμε να κάνουμε πράξη όλα αυτά που πιστεύουμε, μόνο με τη συμμετοχή μας μπορούμε να διεκδικήσουμε την πραγματική αλλαγή και την ανανέωση.
Πιστεύω ειλικρινά, πως στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, μπορούμε με σχέδιο αλλά και προσήλωση να επιχειρήσουμε αρχικά αλλαγές, που δεν κοστίζουν, όμως απαιτούν επιμονή και θέληση. Το τέλος της ατιμωρησίας, η πραγματική δικαιοσύνη, η ίση μεταχείριση, ανεξαρτήτως ισχύος ή ονόματος είναι αυτονόητες αλλαγές νοοτροπίας.
Φυσικά, πάλι στο επίπεδο της νοοτροπίας, η κρατική εξουσία πρέπει να επιδεικνύει σεβασμό προς τον πολίτη, σε όλες της τις εκφάνσεις.


Ποιος είναι ο ρόλος των νέων πολιτικών στην κεντρική σκηνή της χώρας; Υπάρχει
χώρος για να ακουστούν νέες φωνές;
Έχω πλήρη επίγνωση της δυσκολίας την οποία υπονοείτε. Πως δηλαδή, οι νέες φωνές μπορούν να χαθούν, ίσως γιατί προκαλούν και το λεγόμενο ξεβόλεμα σε παλαιότερους, ίσως γιατί θίγουν συμφέροντα και παγιωμένες καταστάσεις. Όμως, ακριβώς επειδή συναισθάνομαι αυτή τη δυσκολία, είμαι προετοιμασμένος και να το παλέψω και να διεκδικήσω την υλοποίηση όσων πιστεύουμε.
Θέλω όμως να σταθώ ιδιαίτερα και σε αυτό: ίσως στην πορεία να μην καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα θέλουμε, όμως αυτό που δεν πρόκειται –και είμαι σε αυτός κάθετος- να θέσουμε υπό αμφισβήτηση, είναι η εμπιστοσύνη που έχει ο ένας για τον άλλον, η εμπιστοσύνη με την οποία οι συμπολίτες μου με έχουν τιμήσει. Και αυτό είναι δέσμευσή μου, που απαρέγκλιτα την εφαρμόζω και θα την εφαρμόζω και στο μέλλον.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μία επίθεση handball για τη διαφορετικότητα

Απόσπασμα προεκλογικής ομιλίας.

Προεκλογική ομιλία Αντώνη Σαουλίδη

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στο αμφιθέατρο του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών (Δενδροφυτεία).
Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, είναι δική μας επιλογή. Και πρέπει αυτήν την επιλογή, με σύνεση και αποφασιστικότητα να την κάνουμε πράξη στις 6 Μαΐου.

Ο Αντώνης στην Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τούμπας


Χαιρετισμός Αντώνη Σαουλίδη σε συγκέντρωση της Τ.Ο. ΠαΣοΚ Τούμπας.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Αντώνης ζωντανά σήμερα στο "ΔΙΟΝ Τηλεόραση"...

Απόψε στις 22.30 ο Αντώνης Σαουλίδης στο "ΔΙΟΝ Τηλεόραση"

''Νέοι άνθρωποι…''




«Είμαι σίγουρη πως ξεκινάς με όνειρα δύναμη, πυγμή και πολύ πάθος.. δεν φοβάσαι μην διαφθαρείς στο ήδη διεφθαρμένο σύστημα;»

Έχουμε δύναμη, όνειρα, φιλοδοξίες, πάθος. Αυτό που πρέπει να αποκτήσουμε είναι φωνή. Οι νέοι άνθρωποι δεν έρχονται να γίνουν ένα με το σύστημα, αλλά πρέπει να συμμετέχουμε για να το ταρακουνήσουμε! Το στοίχημα της επόμενης μέρας από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι πόσους νέους, φρέσκους και ορεξάτους θα έχει το τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου. Γι’ αυτό «ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ».

Την παραπάνω απάντηση έδωσα στην φίλη μου Ηλέκτρα λίγο μετά την απόφαση μου για την συμμετοχή μου στις Δημοτικές Εκλογές του 2010.

Σήμερα ένα χρόνο και κάτι μετά καλούμαστε να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ναι μιλάω για εκείνο το κτήριο στο Σύνταγμα που κάποιοι «αγανακτισμένοι» φώναζαν με περίσσια ελαφρότητα να καεί.

Στις εκλογές καλούμαστε να εκλέξουμε, αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την ορθολογιστική διακυβέρνηση της χώρας μας.  

Η ψήφος μας πάντα είχε δύναμη, απλά αργήσαμε να την πάρουμε στα σοβαρά!
Όποιο κόμμα και αν στηρίξουμε είμαστε υποχρεωμένοι να ψάξουμε στα ψηφοδέλτια και να βρούμε νέους, φρέσκους ανθρώπους, ορεξάτους για να καθίσουν και όχι να κωλοστρωθούν στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν με νοιάζει τι θα ψηφίσεις, με νοιάζει ποιόν, ποια, όχι ΤΙ!

Ο Αντώνης Σαουλίδης, η Εύα Παντούσα, η Νικολέττα Γαργαροπούλου, ο Χρήστος Μπανιόρας,  οΓιάννης Μενδρινός, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος και συγχωρέστε με αν μου ξεφεύγει κάποιος φίλος/φίλη ακόμα, είναι νέοι, ορεξάτοι, φρέσκοι άνθρωποι που ο καθένας από το δικό του μετερίζι θέλει να δουλέψει για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ψάξουμε τους νέους, αυτοί μπορούν να κάνουν την διαφορά!

Ο Αντώνης στο ''Tv Χαλκιδική''


Συνέντευξη του Αντώνη Σαουλίδη στην εκπομπή ''Τα νέα της περιφέρειας''.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012


«Εμπιστοσύνη σε πρόσωπα άφθαρτα»

Ο υποψήφιος βουλευτής με τo ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Σαουλίδης, απαντά στο ερωτηματολόγιο του REDALERT.

Αν σας δινόταν ένα αξίωμα μετά τις εκλογές που αφορά τη Θεσσαλονίκη, ποιο θα επιλέγατε και γιατί ; Ποια η δική σας προτεραιότητα για την πόλη μας ;

Η αρωγή στα σημαντικά προβλήματα της χώρας δεν εξαρτάται από ένα αξίωμα. Φυσικά και βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με τις δυνατότητες που παρέχει η κάθε θέση ευθύνης και διοίκησης, όμως κυρίως απαιτείται αντίληψη της πραγματικότητας, ένα συγκροτημένο σχέδιο ανασύνταξης της πόλης μας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκές πρακτικές, αλλά και πολιτική βούληση.

Αυτή είναι η δική μου προτεραιότητα για την πόλη, που θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αποτελεί μία δοκιμασμένη συνταγή που έχουμε εφαρμόσει στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών.
Αποδίδει.

Τι θα λέγατε στον ψηφοφόρο που θα πάει οργισμένος ή απογοητευμένος στην κάλπη; Γιατί να σας πιστέψει;

Ο οργισμένος ψηφοφόρος πρέπει να προσέξει μήπως τελικά η επιλογή του αποβεί εις βάρους του, τιμωρώντας τελικά τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα, που επιλέγοντας με βάση την οργή, καταλήγουμε σε λάθος επιλογές. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς, πρέπει να ακούσει, πρέπει να κρίνει, πρέπει να εμπιστευτεί, πρέπει να επιλέξει.

Τί να επιλέξει ; Αυτούς που εκτιμά ότι έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να προδώσουν την εμπιστοσύνη του.

Για την σημερινή κατάσταση υπάρχουν ευθύνες σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος; Είναι ξεπερασμένο το υπάρχον πολιτικό σύστημα; Με την αναμόχλευση του ίδιου πολιτικού προσωπικού μπορεί να υπάρξει νέα μεταπολίτευση;

Όταν επιλέγεις να χτίσεις ένα καινούργιο σπίτι, δε μπορείς να το κάνεις με παλιά υλικά, δε μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας τα τούβλα του παλιού σπιτιού.

Τα τελευταία 40 περίπου χρόνια, παρατηρούμε ίδια πρόσωπα να πρωταγωνιστούν, ίδια πρόσωπα να μιλούν για ιδέες και για ανανέωση. Όλοι αυτοί σαφώς και δεν είναι άμοιροι ευθυνών, γιατί αν πίστευαν αυτά που έλεγαν θα μπορούσαν να τα κάνουν πράξη, ιδιαίτερα σε εποχές που υπήρχε και η οικονομική δυνατότητα αλλαγών μεγάλης κλίμακας.

Έτσι, σήμερα, η αλλαγή στην καθημερινή πρακτική και η πραγματική ανανέωση μπορεί να γίνει πράξη μόνο με εμπιστοσύνη σε πρόσωπα άφθαρτα, που έχουν αναδειχθεί από την κοινωνία και λογοδοτούν σε αυτήν και μόνο.

Στην μετά του Μνημονίου Ελλάδα έχει απαξιωθεί ο θεσμός του Βουλευτή. Μήπως ήρθε η ώρα για κατάργηση των βουλευτικών προνομίων; Εσείς σε ποια από τα παρακάτω θα ψηφίζατε θετικά:
  • Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας
  • Αλλαγή νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων
  • Κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου
  • Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης
Ανοίγετε μία μεγάλη συζήτηση, η οποία πρέπει να αποφύγει τη σκόπελο του λαϊκισμού. Κατά τη δική μου εκτίμηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μία συνολική αλλαγή του ρόλου του βουλευτή, ο οποίος πλέον προσηλωμένος αυστηρά στα καθήκοντα της νομοθετικής του πρωτοβουλίας, θα αποτελεί το γνήσιο εκφραστή της λαϊκής βούλησης, προς όφελος της κοινωνίας ως σύνολο.

Η συζήτηση αυτή θα περιλαμβάνει τη θεσμοθέτηση μονοεδρικών ή ολιγοεδρικών περιφερειών, ενδεχομένως το ασυμβίβαστο υπουργικής και βουλευτικής ιδιότητας αλλά και συνολικά τα προνόμια ενός βουλευτή.

Βέβαια, κάθε αναφορά οφείλει να γίνεται με σύνεση, αποκλείοντας ακρότητες ή και ρυθμίσεις οι οποίες θα επιφέρουν περισσότερα προβλήματα παρά θα δώσουν λύσεις.



Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Αντώνης στο EURO channel


Συνέντευξη του Αντώνη Σαουλίδη στην  εκπομπή ''Στην καρδιά των γεγονότων'' με το Μιχάλη Στρατάκη.

Απόψε στις 23:00.

Ο Αντώνης στην εφημερίδα ''ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ''

Ο αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Αντώνης Σαουλίδης, μίλησε στον SPORT 103 FM για τον Δικέφαλο, τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας στα πλέι-οφ, αλλά και για την απόφασή του να κατέβει στον πολιτικό στίβο με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ως υποψήφιος στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.




Ο έμπειρος αθλητής, ο οποίος έχει λάβει ήδη την απόφαση, αμέσως μετά τον τελικό κυπέλλου της 17ης Μαρτίου στην Πάτρα ότι θα τερματίσει φέτος τον Μάιο την αθλητική του καριέρα, ασχολείται εδώ και χρόνια παράλληλα με τον αθλητισμό και με την πολιτική, αφού αποτελεί εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο του δήμου Συκεών (νυν δήμο Νεαπόλεως).

Ο ίδιος, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον SPORT 103 FM και στον Γιώργο Καστάνη, μίλησε για όλους και για όλα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δηλώσεις του για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ και για το τι προσδοκά ο Αντώνης Σαουλίδης στο τέλος από την ομάδα του, βάσει της κλήρωσης των πλέι-οφ.

Όσον αφορά στην αθλητική του καριέρα, είχε να πει: «Η απόφαση είναι ειλημμένη και στο τέλος της περιόδου θ΄ αποχωρήσω. Εξάλλου, υπάρχει και ο τραυματισμός μου από τα περσινά πλέι-οφ…. Εύχομαι, πάντως, και ελπίζω αυτά που έχω ζήσει εγώ ως αθλητής με τον ΠΑΟΚ και γενικότερα στο χάντμπολ να τα ζήσει ο κάθε αθλητής, που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο», για να εξηγήσει: «Έχω ζήσει πράγματα, που στην αρχή δεν τα φανταζόμουν καν. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μου πρόσφεραν αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές».

Επίσης, σε ερώτηση για το αν δεν υπήρχε αυτός ο τραυματισμός, αν θα επέλεγε να συνεχίσει ν΄ ασχολείται παράλληλα με τον αθλητισμό και την πολιτική, τόνισε: «Αν αυτό λειτουργούσε εις βάρος του ΠΑΟΚ, τότε δεν θα το έκανα, καθώς θα πρέπει κάποια στιγμή κάποια πράγματα να τα διαχωρίζεις.
Σίγουρα, θα ήταν μεγάλη και δύσκολη η λήψη μιας απόφασης για το τι θα επέλεγα», ενώ για το αν θεωρεί ότι η φετινή χρονιά είναι πετυχημένη, υπογράμμισε: «Ό,τι έγινε, έγινε. Κατακτήσαμε ένα κύπελλο, το οποίο και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για ν΄ ανοίξουμε ένα νέο κύκλο επιτυχιών, ώστε ο ΠΑΟΚ ν΄ αποτελεί φόβητρο σε όλες τις διοργανώσεις», ενώ προσέθεσε: «Δυστυχώς, η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν εξαρτάται από τις δικές μας τις δυνατότητες, όμως, αν παρουσιαστεί η ευκαιρία, θα την αρπάξουμε από τα μαλλιά».

«Ο ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΕΙ…»
Με αφορμή τη χθεσινή κλήρωση των αγώνων για τα πλέι-οφ στην SuperLeague, ο αρχηγός του χάντμπολ του ΠΑΟΚ έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία του ποδοσφαιρικού Δικεφάλου: «Είναι μία ταιριαστή κλήρωση για τον ΠΑΟΚ, καθώς μπορούμε να πανηγυρίσουμε στον τελευταίο αγώνα την έξοδό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην Τούμπα», για να συμπληρώσει: «Όταν θέλεις να διεκδικήσεις έναν υψηλό στόχο, τότε δεν στέκεσαι στο πρόγραμμα. Είναι σημαντικό μεν που ξεκινάς εντός έδρας, γιατί έχεις τη δυνατότητα να πανηγυρίσεις μία νίκη και να πας με άλλη ψυχολογία στα επόμενα ματς», ενώ κατέληξε, λέγοντας: «Εγώ πιστεύω σε αυτήν την ομάδα και ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει το ‘6 στα 6’ και να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό».

«ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Πλέον, ο Αντώνης Σαουλίδης δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, όπου και θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο ν΄ απαντάει γιατί πήρε αυτήν την απόφαση: «Με τα κοινά ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια και συνεπώς ήταν κάτι αναμενόμενο. Άλλωστε, το κίνητρό μου είναι να βγούμε μπροστά και ν΄ αλλάξουμε αυτό που τόσο δεν μας αρέσει», ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα, λέγοντας: «Το μήνυμα που στέλνω σε όλους είναι ότι η πολιτική αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι είναι αυτοί που της προσδίδουν αξία και δημιουργούν έναν θεσμό. Θα πρέπει, λοιπόν, και εμείς από τη δική μας θέση να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Επίσης, σε ερώτηση για το γιατί επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να το κάνει, είχε να πει: «Τι διαφορά θα είχε την επόμενη φορά; Αν αφήσουμε όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίζονται τις τύχες αυτής της χώρας, τότε θα παραμείνουν στο προσκήνιο και μετά ποιοι θ΄ αποκαταστήσουν τη σχέση με τους πολίτες; Εγώ δεν μπορώ να πείσω κανέναν ότι δεν θα γίνω στην πορεία ίδιος με αυτούς, αλλά μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι δεν είμαι ίδιος με αυτούς! Αισθάνομαι, πάντως, πολύ όμορφα όταν ο διπλανός μου θεωρεί ότι μπορεί να του φανώ χρήσιμος».


«ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ»
Δύο από τις κύριες δράσεις του προγράμματος του Αντώνη Σαουλίδη, σε περίπτωση που αυτός εκλεγεί, αφορούν τα εξής: «Στις επιδιώξεις μου είναι να υπάρχει ισονομία ανάμεσα στον πολιτικό και στον πολίτη, να γίνεται, δηλαδή, αυτό που είναι το αυτονόητο και επίσης η πάταξη της γραφειοκρατίας. Να θεσπιστούν κανόνες, οι οποίοι θα τηρούνται έναντι όλων, φτωχών και πλουσίων, δυνατών και αδυνάτων».




Ο Αντώνης, ζωντανά, στην tv Χαλκιδική

Στις 17.30, σήμερα, ζωντανά, ο Αντώνης στην tv Χαλκιδική.

Ο Αντώνης στο ΒΗΜΑ fm

Συνέντευξη του Αντώνη Σαουλίδη στο ΒΗΜΑ fm, στην εκπομπή ''Σεμνά και ταπεινά'' με τους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο.
Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Αντώνης στο ''Sport103''

Ο Αντώνης Σαουλίδης  σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 15:50, στην εκπομπή ''MONCIEUR CANNIBAL'' με τον Σταύρο Κόλκα και τη Δώρα Τσαμπάζη.

Δύναμη στις φωνές των νέων ιδεών



Την ανάγκη να συγκροτήσει η νέα κυβέρνηση ένα στρατηγικό σχέδιο για να γίνει η Θεσσαλονίκη ένας αναπτυξιακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη Voria.gr ο υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σαουλίδης.


Ο κ. Σαουλίδης, 34 ετών, με σημαντική διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον αθλητισμό (είναι σήμερα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών και αρχηγός στην ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ) συμμετέχει στις ιστορικές φετινές  εκλογές, ευελπιστώντας πως η υποψηφιότητά του θα καταφέρει να στείλει το μήνυμα ανανέωσης και αλλαγής της καθημερινής πρακτικής.

Όπως τονίζει σχετικά, νέες ιδέες υπήρχαν πάντα, όμως ως «δια μαγείας» είτε εξαφανίζονταν, είτε αποσιωπούνταν, επισημαίνοντας πως σήμερα πρέπει οι φορείς του νέου να δυναμώσουν τη φωνή τους και να διεκδικήσουν την πραγματική εφαρμογή των θέσεών τους.



Από το 2003 εκλέγεστε δημοτικός σύμβουλος και σήμερα είστε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης - Συκεών. Τι σας έκανε να μετατοπίσετε το κέντρο βάρους του πολιτικού ενδιαφέροντός σας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση  στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτέλεσε ουδέποτε εφαλτήριο μίας άλλης πολιτικής στόχευσης. Ασχολήθηκα από το 2003 με το Δήμο Συκεών, θεωρώντας ότι έχω να προσφέρω, ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος για τη γειτονιά μου, για τον τόπο μου, για την πόλη μου. Και με αυτή τη λογική συνέχισα και το 2006 αλλά και το 2010 στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου με εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου. Μέχρι σήμερα θεωρώ πως αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτησή μου και αυτήν την εμπιστοσύνη την τιμώ και αυτή τη σχέση αυτή δεν την ανταλλάσσω με τίποτα. Ουσιαστικά αυτήν την αρχή φιλοδοξώ να υπηρετήσω και με την επιλογή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠαΣοΚ, να μπορώ να συμβάλλω σε μία πραγματική ανανέωση, στην αλλαγή της καθημερινής πρακτικής.

Έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα η συζήτηση για την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού, με την είσοδο νέων ανθρώπων. Σε μία περίοδο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, υπάρχουν περιθώρια για έναν νέο υποψήφιο βουλευτή να πείσει ότι κομίζει καινούργιες ιδέες μέσα από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας;

Νέες ιδέες υπήρχαν πάντα. Όμως ως «δια μαγείας» είτε εξαφανίζονταν, είτε αποσιωπούνταν. Συνεπώς το ερώτημα δεν είναι εάν υπάρχουν φορείς του νέου, αλλά εάν αυτοί οι φορείς μπορούν να δυναμώσουν τη φωνή τους, μπορούν να διεκδικήσουν την πραγματική εφαρμογή των θέσεών τους, και φυσικά να μην αλλοτριωθούν.

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι αδύνατη η συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης. Ποια θεωρείτε την καλύτερη κυβερνητική λύση, προφανώς με τη συμμετοχή και του ΠΑΣΟΚ, για το μέλλον της χώρας;

Θα ήταν πρόωρο και μάλλον χωρίς νόημα να συζητήσουμε σενάρια στη βάση εικασιών, προδικάζοντας και τη λαϊκή βούληση. Μέχρι τις εκλογές έχουμε λιγότερο από δύο εβδομάδες, χρόνος εξαιρετικά σύντομος, αλλά συνάμα και διάστημα ικανό να αναδείξει προτάσεις, να επιτρέψει τη διατύπωση ενός συνολικού σχεδίου ανασύνταξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας, στη βάση του οποίου οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν. Και από αυτήν την επιλογή, η οποία στις εκλογές μεταφράζεται σε ισορροπία και συσχετισμούς δυνάμεων, θα κριθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ή οι δυνατότητες συνεργασιών.

Εάν ήταν στο χέρι σας να λύσετε ένα και μόνο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, ποιο θα επιλέγατε να επιλύσετε και με ποιον τρόπο;

Τα μείζονα προβλήματα της πόλης μας, δεν είναι προβλήματα μόνο δικά της, με την έννοια ότι συναντώνται λίγο ή πολύ και σε άλλες πόλεις της χώρας μας, κάτι που οφείλεται κυρίως σε μία νοοτροπία που επικρατεί χρόνια τώρα, ως αποτέλεσμα έλλειψης ενός συγκροτημένου σχεδίου και στρατηγικού σχεδιασμού.

Η πόλη μας έχει μία εξαιρετική γεωστρατηγική τοποθέτηση και είναι πραγματικά κρίμα μία τέτοια θέση να μη μεταφράζεται σε εξωστρεφή δράση, ικανή να προσελκύσει επενδύσεις και να αναδειχθεί σε αναπτυξιακός κόμβος της περιοχής. Και αυτό θεωρώ το βασικό πρόβλημά της, που είναι πρόβλημα σχεδιασμού, βούλησης και στρατηγικής επιλογής. Εκτιμώ πως με σχέδιο και επιμονή, αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε.


Είστε εν ενεργεία αθλητής με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πώς εξηγείτε την εικόνα παρακμής που παρουσιάζει σήμερα ο αθλητισμός στη Θεσσαλονίκη, για την οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και το ΠΑΣΟΚ; Ποια βήματα πρέπει να γίνουν για τη στήριξη των τοπικών σωματείων;


Σαφώς μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα όσοι έχουν ασκήσει εξουσία, καθώς η αλλαγή δεν είναι υπόθεση ενός χρόνου ή ενός ανθρώπου, απαιτεί σχέδιο και επιμονή.


Είναι γεγονός πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός όχι απλά έχει παραμεληθεί, αλλά έχει συντελεστεί ένα εγκληματικό σφάλμα. Το κράτος επιχειρεί πολλαπλά, μέσω χορηγικού χαρακτήρα ενισχύσεις, να υποβοηθήσει ουσιαστικά Ανώνυμες εταιρίες, ενώ κανονικά θα έπρεπε να διοχετεύσει και την πολιτική του βούληση αλλά και την υποστήριξή του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με δίκτυα υποδομών σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό σε κάθε γειτονιά, να μετατρέψει περιοχές ολόκληρες σε κύτταρα υγιούς δραστηριοποίησης, παρέχοντας κίνητρα ικανά ώστε να προσελκύσουν νέους και νέες στον αθλητισμό.


Γιατί να σας ψηφίσουμε;

Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε ανθρώπους, αυτούς που η κοινωνία αναδεικνύει, που σε αυτήν και μόνο λογοδοτούν. Ανθρώπους που συμβολίζουν την πραγματική ανανέωση, άφθαρτους και κοινωνικά καταξιωμένους. Μπορείτε να με κρίνετε και αναλόγως να κάνετε τη δική σας επιλογή.

Ο Αντώνης Σαουλίδης την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19.00 στο 1ο – 5ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών (Ζ. Γουναρίδη και Μ. Μερκούρη στη Δενδροφυτεία) θα δώσει την προεκλογική του ομιλία σε μία ανοικτή συζήτηση για τις εκλογές.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Αντώνης στο ''ΒΗΜΑ Fm''

Ο Αντώνης Σαουλίδης δίνει συνέντευξη αύριο Τετάρτη 25 Απριλίου στην εκπομπή ''Σεμνά και Ταπεινά'' με τον Γιώργο Κακούση και το Δημήτρη Πετρόπουλο στις 9:30

Ακούστε αύριο live την συνέντευξη ΕΔΩ

Ο Αντώνης σε συγκέντρωση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμπελοκήπων

Τοποθέτηση Αντώνη Σαουλίδη σε συγκέντρωση της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμπελοκήπων
Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η συνέντευξη του Αντώνη στο ''Ράδιο Θεσσαλονίκη''

Συνέντευξη του Αντώνη Σαουλίδη στο ''Ράδιο Θεσσαλονίκη'' με την Κλαούντια Έγγερς και τον Σωτήρη Κυριακίδη.
Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο Αντώνης στα Γ' ΚΑΠΗ του Δήμου Συκεών

Ομιλία Αντώνη Σαουλίδη στα Γ' ΚΑΠΗ του Δήμου Συκεών
Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ο Αντώνης στην ομιλία του Κ.Σκανδαλίδη στην Νεάπολη

Χαιρετισμός Αντώνη Σαουλίδη στην ομιλία του Κ.Σκανδαλίδη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.
Κυριακή 22 Απριλίου 2012



Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο Αντώνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Ο Αντώνης σήμερα στις 15.30 στο ράδιο Θεσσαλονίκη, στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς.Συντονιστείτε στους 94.5 στα fm.

Ο Αντώνης σήμερα στο ΑΧΕΠΑ

Ο Αντώνης σήμερα βρέθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου ήρθε σε συνάντηση και συζήτησε με τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση για τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας.