Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς τους νέους και τις νέες, φίλους και μέλη του ΠαΣοΚ

Φίλες και Φίλοι,

Η γενιά μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολίτευσης. Ενώ συνέβαλε ελάχιστα ή και καθόλου στη δημιουργία της, καλείται να την αντιμετωπίσει εξ’ ολοκλήρου, καθ’ όλη τη διάρκεια του κοινωνικού, οικονομικού, πολιτικού και φυσικού της βίου.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, για δεκαετίες τώρα, είτε μέσω ανήθικων συμπεριφορών, είτε μέσω της εγκληματικής παράλειψης της δημιουργίας ενός ευνομούμενου πλαισίου διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, συνέβαλε στην σταδιακή επιδείνωση της κατάστασης.

Είμαι σίγουρος πως μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα απογοήτευσης για αυτό. Η υποχρέωση που αναλαμβάνουμε, να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα για το οποίο οι υπαίτιοι δε θα λογοδοτήσουν, και οι ιθύνοντες θα χαθούν κάπου στο λαβύρινθο της «πολιτικής ευθύνης», δε μπορεί παρά να μας γεμίζει θλίψη και αγανάκτηση.


Φίλες και Φίλοι,

Πολλοί γνωριζόμαστε ήδη χρόνια, με πολλούς από εμάς να έχουμε συναντηθεί στην πορεία κοινών αγώνων για τα δικαιώματα των νέων, τη δημόσια παιδεία, την ισότιμη αντιμετώπιση, τη διαμόρφωση συνθηκών ισονομίας.

Και αυτό είναι το στοίχημα της γενιάς μας. Οφείλουμε να μην προδώσουμε τα πιστεύω μας, να μη χαρίσουμε τους αγώνες μας και κυρίως να μη λησμονήσουμε τα όνειρα μας.

Η ισοπεδωτική ταύτιση του «όλοι οι ίδιοι είναι» δεν μπορεί να υφίσταται ούτε ως ρητορικό σχήμα. Ενδεχομένως, πλέον, ακόμη και αυτοί που «δεν είναι ίδιοι» και αποτελούν μέρος του παλιού πολιτικού δυναμικού της χώρας, να οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη που αναλογεί στην αμέλειά τους (αν ήταν αμέλεια, και όχι δόλος).


Φίλες και Φίλοι,

Είναι υποχρέωσή μας πλέον να αποδείξουμε έμπρακτα, αφήνοντας επί μέρους ανώφελες και συχνά ανούσιες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αποτελεσματικής λειτουργίας των θεσμών, αξιοκρατίας και διαφάνειας ως το πρώτο βήμα διαμόρφωσης των προϋποθέσεων αισιόδοξης αντιμετώπισης του μέλλοντός μας.

Εμείς γνωριζόμαστε καλά. Αλλά, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο αύριο, να τονίσουμε το ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», να ζητήσουμε από όσους επέδειξαν σωρεία λανθασμένων χειρισμών, να παραμερίσουν.

Και αυτό, μπορούμε να το αλλάξουμε, αρκεί να το διεκδικήσουμε συλλογικά.

Μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Αρκεί, αυτό να είναι η επιλογή μας.



Με φιλικούς χαιρετισμούς,



Αντώνης Σαουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: