Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σχέδιο απόφασης Εθνικού Συμβουλίου ΠαΣοΚ για τον εκλογικό νόμο

Κυριακή, 15/1/12 

Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε σημαντικές, ιστορικές, μεταρρυθμίσεις, οπισθοχώρησε σε άλλες αφού τις εξήγγειλε και προσποιήθηκε ότι έκανε κάποιες ενώ στην πραγματικότητα απλώς τις μετέθετε για το μέλλον. Σχεδόν καμία μεταρρύθμιση δεν έγινε στην ώρα της και χωρίς εκπτώσεις με αποτέλεσμα βέβαια, στο τέλος να καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε μεγαλύτερο κόστος.

Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η βασική αιτία για όλα αυτά. Οι παραγωγικές σχέσεις και στη βάση αυτών το πολιτικό σύστημα, δηλαδή ο τρόπος που η λαϊκή βούληση όπως εκφράζεται στις εκλογές, μετασχηματίζεται σε σχέση εξουσίας. Οι αντιδημοκρατικές δυνάμεις της χώρας μας, είτε από αριστερά είτε από δεξιά, εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός, για να δώσουν αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά στο δίκαιο και εκ των ων ουκ άνευ αίτημα των πολιτών για αλλαγή του πολιτικού συστήματος. 

Το αποτέλεσμα ήταν και είναι μια βαθιά αντίφαση γιατί ουσιαστικά την ώρα που ζητούν από τον ελληνικό λαό να αλλάξει για να σωθούμε, εκείνα του λένε θρασύτατα: «εμείς δεν αλλάζουμε κι ας καούμε όλοι». Πώς είναι δυνατόν να ζητά το πολιτικό σύστημα οτιδήποτε από το λαό, όταν δεν θέλει πρώτο εκείνο να δώσει το καλό παράδειγμα; Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. 

Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος εδράζεται σε δύο πυλώνες, την χρηματοδότηση των κομμάτων και το εκλογικό σύστημα. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με βάση την δουλειά που ως τώρα έχει γίνει αλλά και νέες ιδέες που μπορεί να συνεισφέρει οποιοσδήποτε, δεσμεύεται να καταθέσει σχέδιο νόμου στη Βουλή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, δηλαδή την χρηματοδότηση των κομμάτων και το εκλογικό σύστημα. 

Η προοδευτική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την αυτονομία του πολιτικού συστήματος. 

Tα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου:
1)ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
2)ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
3)ΔΡΟΥΖΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
4)ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
5)ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΕΥΡΙΒΙΑΔΗΣ
6)ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΕΥΗ
7)ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
8)ΛΟΪΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
9)ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
10)ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
11)ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΙΚΗ
12)ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
13)ΡΑΠΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
14)ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

15)ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
16)ΣΙΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
17)ΣΙΩΖΟΥ ΤΙΤΙΚΑ
18)ΣΜΠΟΝΙΑ ΑΓΝΗ

19)ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: