Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σας ευχαριστώ


Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας.

Μία εμπιστοσύνη που ισοδυναμεί με την υπόσχεση να προχωρήσουμε μαζί -όπως ήδη πορευτήκαμε μέχρι σήμερα- στα επόμενα βήματά μας για μία Ελλάδα της ισονομίας, ένα κράτος δικαίου και ισοτιμίας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου αναδεικνύουν ένα νέο πολιτικό σκηνικό αστάθειας και αβεβαιότητας. Οι νέες πολιτικές διεργασίες που διαμορφώνονται οφείλουν να έχουν ως μπροστάρη την Αριστερά. Αυτό υπαγορεύει το μήνυμα των εκλογών: την ενεργό συμμετοχή της στην πορεία της χώρας στο μέλλον.

Σήμερα, η Αριστερά έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές. Έχει την κοινοβουλευτική ισχύ να ανατρέψει τις διατάξεις που θεωρεί επαχθείς για τον ελληνικό λαό, μπορεί να καταργήσει στην πράξη το μνημόνιο, έχει την πολιτική νομιμοποίηση να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις σε προ μνημονίου επίπεδα, να επιστρέψει τα χρήματα από το χαράτσι στα ακίνητα.

Η Αριστερά πρέπει να κυβερνήσει χωρίς υπεκφυγές. Γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα, χωρίς παιχνίδια τακτικισμών ή σκοπιμοτήτων όπως αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Πρέπει να αναλάβει αυτήν την ευθύνη χωρίς αναβολή, γιατί σε αυτό πλέον θα κριθεί: στη δυνατότητά της να εφαρμόσει το σύνολο των πολιτικών διακηρύξεων της επ’ ωφελεία της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντιλαμβάνονται το μήνυμα της κοινωνίας, διατυπώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο τη βούληση υποστήριξης μίας κυβέρνησης της Αριστεράς η οποία θα αποδείξει πως ότι έλεγε το εννοούσε, το είχε μετρήσει, το είχε μελετήσει. Γιατί είναι τουλάχιστον ανεύθυνο, οι διακηρύξεις σου να μη μεταφράζονται σε συγκεκριμένες πρακτικές όταν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις. Και σήμερα η Αριστερά έχει αυτή τη δυνατότητα.

Η ψήφος σε μία συντεταγμένη δημοκρατία συνεπάγεται ευθύνη, και του δότη και του λήπτη αυτής. Αυτήν την ευθύνη οφείλουμε να την τιμήσουμε όλοι οι συμμετέχοντες στην πολιτική ζωή του τόπου.

Προσωπικά, για το παραπάνω δεσμεύτηκα από την αρχή.
Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: