Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ο Αντώνης στο ''City''

Συνέντευξη του Αντώνη Σαουλίδη στο δημοσιογράφο Σωτήρη Ζήκο.

Συνοψίστε μας το επαγγελματικό και πολιτικό βιογραφικό σας. 
Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 2005 και είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης - Συκεών από το 2007. Έχω δύο μεταπτυχιακά, στις «διεθνείς πολιτικές και οικονομικές επιστήμες» και «Ευρωπαϊκές πολιτικές νεολαίας». Ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2003, έχοντας διατελέσει εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για την ανακύκλωση, καθώς και υπεύθυνος για την νεολαία, την τοπική δημοκρατία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Ποιες πιστεύετε πως είναι οι προτεραιότητες που αφορούν σε ζητήματα της Θεσσαλονίκης για την διεκδίκηση των οποίων ζητάτε την ψήφο των πολιτών της; Τα ζητήματα αναμόρφωσης του χαρακτήρα της πόλης, κυρίως σε επίπεδο νοοτροπίας. Είναι κρίμα μία πόλη με έναν εξαιρετική γεωστρατηγική τοποθέτηση να μην αξιοποιεί το συγκριτικό της αυτό πλεονέκτημα, για να προσελκύσει επενδύσεις και να αναμορφώσει την αναπτυξιακή της φυσιογνωμία. Φυσικά, αυτό ως μία γενική περιγραφή, οφείλει να μεταφραστεί σε επιμέρους δράσεις, οι οποίες με την απαραίτητη επιμονή μπορούν να επιτύχουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η Θεσσαλονίκη οφείλει να προχωρήσει σε αλλαγές που ενισχύουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό της. 

Ποιες είναι κυρίως οι κοινωνικές τάξεις στις οποίες απευθύνεστε και πιστεύετε ότι θα ανταποκριθείτε καλύτερα στα αιτήματά τους; 
Στην παρούσα συγκυρία το ερώτημά σας οφείλει να επαναδιατυπωθεί. Οφείλουμε να δούμε τους συμπολίτες μας αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη από υποστήριξη, και η κρατική μέριμνα αυτούς πρώτα να αγκαλιάσει. Καθώς τα περισσότερα προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά, συναντώνται σε όλους τους χώρους, και διαπερνούν ολόκληρη την κοινωνία, πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες τέτοιες που και την κοινωνική συνοχή θα υπηρετούν, αλλά και το αίσθημα δικαιοσύνης δεν θα θέτουν υπό αμφισβήτηση, όπως δυστυχώς συχνά κατά το παρελθόν συνέβαινε. 

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές του κόμματος με το οποίο πολιτεύστε σε σχέση με τα άλλα κόμματα; Το ΠΑΣΟΚ πάντα είχε τη δυνατότητα την κοινωνική κατήφεια να τη μεταμορφώνει σε μία εθνική ελπίδα, μέσω της στρατηγικής διατύπωσης στόχων και την πιστή τους υπηρέτηση. Οι μεγάλοι εθνικοί στόχοι, η ΟΝΕ, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων, φέρουν την υπογραφή του. Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κάνει και σφάλματα, όμως αυτά τα σφάλματα πρέπει να έχουν και ονοματεπώνυμο, και να μην αδικείται συνολικά μία παράταξη. 

Ποιο είναι το στίγμα του πολιτικού σας οράματος; 
Να μπορώ να προσφέρω, να είμαι χρήσιμος, για την πόλη μου, για τον τόπο μου, για κάθε συνάνθρωπό μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: