Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το κράτος πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ''MetroSport'' στις 5 Απριλίου 2012


“Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που εκφράζει την κατάσταση που έχει περιέλθει ο μέσος άνθρωπος” τονίζει ο Αντώνης Σαουλίδης αναφερόμενος στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα και συνεχίζει “η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να είναι αποδεκτή στη σημερινή Ελλάδα. Η πολιτεία πρέπει να βρει τρόπο να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο γεγονός”.
Ο κ. Σαουλίδης είναι αθλητής της ομάδας  χαντμπολ του ΠΑΟΚ και κατεβαίνει υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. “Για να μην ξανασυμβούν τέτοια θλιβερά περιστατικά το κράτος  πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί. Ένα βήμα θα ήταν οι παρεμβάσεις για τις μειώσεις των τιμών, αφού δεν μπορούν να δοθούν αυξήσεις, ας μειωθούν οι τιμές. Ωστόσο για  να ανακάμψει η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη η οποία θα έρθει  αν δουλέψουμε με συνέπεια στους τρεις βασικούς πυλώνες που είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας”.
Στη Θεσσαλονίκη οι επαγγελματίες της πόλης άκουσαν με ικανοποίηση τον διευθυντή του μετρό να λέει ότι εντός του έτους θα αρχίσουν να κλείνουν τα εργοτάξια και θα αποκατασταθεί η εικόνα του κέντρου. Πως το σχολιάζει ο κ. Σαουλίδης;”Είναι ένα καλό βήμα. Οι επαγγελματίες της πόλης έχουν υποφέρει από τις καθυστερήσεις των έργων του μετρό. Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη να τους αποζημιώσει και όχι το κράτος αλλά η ίδια η εταιρία που ευθύνεται για τις καθυστερήσεις”.
Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είναι από τους βασικούς στόχους του κ. Σαουλίδη: “Πιστεύω ότι η πόλη μας θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την γεωγραφική της θέση. Αποτελούμε σταυροδρόμι και πρέπει να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια και να γίνουμε εξωστρεφείς και με ομόνοια και σύμπνοια όλων των φορέων να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη που μας αξίζει. Πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα αλλά και οι δράσεις που θα απογειώσουν την πόλη σε επίπεδο όχι μόνο πανελλήνιο ή βαλκανικό αλλά ευρωπαϊκό ”.
Το κέντρο της Θεσσαλονίκης ασφυκτιά και όσες προσπάθειες έχουν γίνει δεν αποδίδουν, ποια είναι η γνώμη σας για την αποσυμφόρηση του κέντρου: “Να πεζοδρομηθεί. Όπως συμβαίνει και στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το κέντρο πρέπει να κλείσει από την ΧΑΝΘ μέχρι και το Βαρδάρη και οι πολίτες να κινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα μπορούν να διασχίζουν το κέντρο. Έτσι θα εξυγιανθεί η πόλη μας”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: