Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Μπορεί να αργήσαμε, αλλά Αρχίζουμε...

Παρέμβαση του Αντώνη Σαουλίδη στην εφημερίδα ''Καρφίτσα'', Σάββατο 14 Απριλίου 2012


Στις ερχόμενες εκλογές, όσοι με γενικόλογες διακηρύξεις θεωρούν πως η χώρα επιχειρεί μία «επανεκκίνηση» πρέπει να έχουν κατά νου πως οι πολίτες και κρίση αλλά και μνήμη έχουν. Η διαχείριση της προηγούμενης 20ετίας έχει να επιδείξει περισσότερες αδυναμίες, από επιτυχίες, με χαρακτηριστικό ότι πολλάκις ευνόησε «ημετέρους» σκανδαλωδώς αναδεικνύοντας μία νοοτροπία στην οποία η εξασφάλιση ατομικών επιδιώξεων, τοποθετούσε σε δεύτερη μοίρα την ευημερία του συνόλου των πολιτών.
Ουσιαστικά, αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Όχι μία επανεκκίνηση εναλλαγής, αλλά μία ουσιαστική αλλαγή σε δομές, λειτουργίες, και νοοτροπίες. Η ανανέωση αναδεικνύεται ζητούμενο, καθώς κανείς δε μπορεί να περιμένει από αυτούς που υπηρέτησαν παλιές νοοτροπίες να αλλάξουν σε «μία νύχτα».

Προτεραιότητα, η αξιοποίηση της επιτυχίας του PSI μέσω όμως της παράλληλης της ελάφρυνσης νοικοκυριών. Όχι μέσω μίας διαγραφής χρεών και δανείων, ίσως ανέφικτη, αν και επιθυμητή, αλλά μίας ουσιαστικής επιμήκυνσης τους, με στόχο τη μείωση των δόσεων χωρίς τοκοφόρες επιβαρύνσεις. Η προστασία του μόχθου μίας ζωής δεν αποτελεί απλά κοινή λογική, αλλά και αναγκαία φερεγγυότητα που οφείλει να επιδείξει το κράτος με την προστασία των καταθέσεων αλλά και των μικρο-ομολογιούχων.

Προτεραιότητα, η δημιουργία και ενίσχυση, όπου αυτό έχει δομηθεί, ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας, καθώς η δική μας γενιά οφείλει να εξασφαλίσει τη –βιολογική- ύπαρξη των επόμενων. Η οικονομική προβληματική ωθεί νέους ανθρώπους στο να δημιουργούν οικογένειες σε μεγαλύτερη ηλικία και μειώνει τον αριθμό τέκνων ανά οικογένεια.

Η έξοδος από την κρίση ουσιαστικά δε θα επέλθει ποτέ, εάν η παρούσα δημογραφική αποτύπωση δεν αλλάξει. Είναι αδιανόητο νέοι άνθρωποι να διστάζουν να δημιουργούν οικογένεια, μπροστά στο φάσμα της αναξιοπρεπούς διαβίωσης, των ίδιων και των παιδιών τους, που ελοχεύει λόγω της οικονομικής κατάστασης. Είναι χρέος της πολιτείας να εξασφαλίσει ελάχιστες προϋποθέσεις δημιουργίας και επιβίωσης νέων οικογενειών.


Αυτό αποτελεί πλέον τη στρατηγική της νέας γενιάς. Αν και αργήσαμε, οφείλουμε να αρχίσουμε να την υλοποιούμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: