Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Αντώνης στην εφημερίδα ''ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ''

Ο αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Αντώνης Σαουλίδης, μίλησε στον SPORT 103 FM για τον Δικέφαλο, τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας στα πλέι-οφ, αλλά και για την απόφασή του να κατέβει στον πολιτικό στίβο με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ως υποψήφιος στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.




Ο έμπειρος αθλητής, ο οποίος έχει λάβει ήδη την απόφαση, αμέσως μετά τον τελικό κυπέλλου της 17ης Μαρτίου στην Πάτρα ότι θα τερματίσει φέτος τον Μάιο την αθλητική του καριέρα, ασχολείται εδώ και χρόνια παράλληλα με τον αθλητισμό και με την πολιτική, αφού αποτελεί εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο του δήμου Συκεών (νυν δήμο Νεαπόλεως).

Ο ίδιος, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον SPORT 103 FM και στον Γιώργο Καστάνη, μίλησε για όλους και για όλα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δηλώσεις του για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ και για το τι προσδοκά ο Αντώνης Σαουλίδης στο τέλος από την ομάδα του, βάσει της κλήρωσης των πλέι-οφ.

Όσον αφορά στην αθλητική του καριέρα, είχε να πει: «Η απόφαση είναι ειλημμένη και στο τέλος της περιόδου θ΄ αποχωρήσω. Εξάλλου, υπάρχει και ο τραυματισμός μου από τα περσινά πλέι-οφ…. Εύχομαι, πάντως, και ελπίζω αυτά που έχω ζήσει εγώ ως αθλητής με τον ΠΑΟΚ και γενικότερα στο χάντμπολ να τα ζήσει ο κάθε αθλητής, που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο», για να εξηγήσει: «Έχω ζήσει πράγματα, που στην αρχή δεν τα φανταζόμουν καν. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μου πρόσφεραν αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές».

Επίσης, σε ερώτηση για το αν δεν υπήρχε αυτός ο τραυματισμός, αν θα επέλεγε να συνεχίσει ν΄ ασχολείται παράλληλα με τον αθλητισμό και την πολιτική, τόνισε: «Αν αυτό λειτουργούσε εις βάρος του ΠΑΟΚ, τότε δεν θα το έκανα, καθώς θα πρέπει κάποια στιγμή κάποια πράγματα να τα διαχωρίζεις.
Σίγουρα, θα ήταν μεγάλη και δύσκολη η λήψη μιας απόφασης για το τι θα επέλεγα», ενώ για το αν θεωρεί ότι η φετινή χρονιά είναι πετυχημένη, υπογράμμισε: «Ό,τι έγινε, έγινε. Κατακτήσαμε ένα κύπελλο, το οποίο και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για ν΄ ανοίξουμε ένα νέο κύκλο επιτυχιών, ώστε ο ΠΑΟΚ ν΄ αποτελεί φόβητρο σε όλες τις διοργανώσεις», ενώ προσέθεσε: «Δυστυχώς, η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν εξαρτάται από τις δικές μας τις δυνατότητες, όμως, αν παρουσιαστεί η ευκαιρία, θα την αρπάξουμε από τα μαλλιά».

«Ο ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΕΙ…»
Με αφορμή τη χθεσινή κλήρωση των αγώνων για τα πλέι-οφ στην SuperLeague, ο αρχηγός του χάντμπολ του ΠΑΟΚ έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία του ποδοσφαιρικού Δικεφάλου: «Είναι μία ταιριαστή κλήρωση για τον ΠΑΟΚ, καθώς μπορούμε να πανηγυρίσουμε στον τελευταίο αγώνα την έξοδό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην Τούμπα», για να συμπληρώσει: «Όταν θέλεις να διεκδικήσεις έναν υψηλό στόχο, τότε δεν στέκεσαι στο πρόγραμμα. Είναι σημαντικό μεν που ξεκινάς εντός έδρας, γιατί έχεις τη δυνατότητα να πανηγυρίσεις μία νίκη και να πας με άλλη ψυχολογία στα επόμενα ματς», ενώ κατέληξε, λέγοντας: «Εγώ πιστεύω σε αυτήν την ομάδα και ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει το ‘6 στα 6’ και να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό».

«ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Πλέον, ο Αντώνης Σαουλίδης δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, όπου και θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο ν΄ απαντάει γιατί πήρε αυτήν την απόφαση: «Με τα κοινά ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια και συνεπώς ήταν κάτι αναμενόμενο. Άλλωστε, το κίνητρό μου είναι να βγούμε μπροστά και ν΄ αλλάξουμε αυτό που τόσο δεν μας αρέσει», ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα, λέγοντας: «Το μήνυμα που στέλνω σε όλους είναι ότι η πολιτική αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι είναι αυτοί που της προσδίδουν αξία και δημιουργούν έναν θεσμό. Θα πρέπει, λοιπόν, και εμείς από τη δική μας θέση να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Επίσης, σε ερώτηση για το γιατί επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να το κάνει, είχε να πει: «Τι διαφορά θα είχε την επόμενη φορά; Αν αφήσουμε όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίζονται τις τύχες αυτής της χώρας, τότε θα παραμείνουν στο προσκήνιο και μετά ποιοι θ΄ αποκαταστήσουν τη σχέση με τους πολίτες; Εγώ δεν μπορώ να πείσω κανέναν ότι δεν θα γίνω στην πορεία ίδιος με αυτούς, αλλά μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι δεν είμαι ίδιος με αυτούς! Αισθάνομαι, πάντως, πολύ όμορφα όταν ο διπλανός μου θεωρεί ότι μπορεί να του φανώ χρήσιμος».


«ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ»
Δύο από τις κύριες δράσεις του προγράμματος του Αντώνη Σαουλίδη, σε περίπτωση που αυτός εκλεγεί, αφορούν τα εξής: «Στις επιδιώξεις μου είναι να υπάρχει ισονομία ανάμεσα στον πολιτικό και στον πολίτη, να γίνεται, δηλαδή, αυτό που είναι το αυτονόητο και επίσης η πάταξη της γραφειοκρατίας. Να θεσπιστούν κανόνες, οι οποίοι θα τηρούνται έναντι όλων, φτωχών και πλουσίων, δυνατών και αδυνάτων».




Δεν υπάρχουν σχόλια: