Περιγραφή

Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Τίτλοι και ανησυχίες...η εφημερίδα ''Μακεδονία'' για τον Αντώνη


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ''Μακεδονία'' στις 8 Απριλίου 2012

Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη ΧΑΝΘ, ο αγώνας διακόπηκε ένα λεπτό πριν τη λήξη από τους οπαδούς, όχι λόγω επεισοδίων…
Άναψαν πυρσούς, πέταξαν χαρτάκια, μπήκαν στο γήπεδο με μία… πλακέτα στα χέρια και ξεδίπλωσαν ένα πανό με την εικόνα του Σαουλίδη να κρατά το κύπελλο Ελλάδος, που πρόσφατα κατέκτησε η ομάδα χάντμπολ.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις αγάπης, που δεν έχει ζήσει κανείς αθλητής του χάντμπολ στην Ελλάδα, ο Σαουλίδης ξέσπασε σε κλάματα. Ήταν το καλύτερο κατευόδιο για το τέλος της αθλητικής του καριέρας. «Βρίσκομαι στο χώρο του χάντμπολ από παιδάκι. Φέτος συμπληρώνω 26 χρόνια στα γήπεδα του χάντμπολ. Πάντα ονειρευόμουν να κλείσω έτσι την καριέρα μου, αλλά δεν έτρεφα αυταπάτες, το άθλημα δεν έχει στη χώρα την προβολή που του αρμόζει. Όταν έγιναν όλα αυτά στον αγώνα με τη ΧΑΝΘ, πέρασε από μπροστά μου όλη η αθλητική ζωή μου και όσα έχω ζήσει με αυτή την ομάδα. Μεγάλες χαρές που τις μοιραστήκαμε με τον κόσμο της ομάδας. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας, πέρα τα δύο πρωταθλήματα και το κύπελλο Ελλάδας που κατακτήσαμε την τελευταία τετραετία, είναι ότι κάναμε πολλούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που δεν γνώριζαν το άθλημα,  να το αγαπήσουν και πλέον να είναι φανατικά στο πλευρό μας», δηλώνει ο Σαουλίδης στη "ΜτΚ".


Επτά μήνες πριν, φορώντας τη στολή του ΠΑΟΚ ανέλαβες ταυτόχρονα και διοικητικές ευθύνες. Πώς προέκυψε αυτή η κατάσταση;
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την αποχώρηση του εφόρου, κάποιος έπρεπε να αναλάβει δράση για να μη διαλυθεί η ομάδα, καθώς βρισκόταν σε μηδενικό σημείο. Έπρεπε να γίνουν προσθήκες στο ρόστερ, στερούμασταν τα στοιχειώδη, όπως είναι τα νερά και οι μπάλες, δεν είχαμε στολές και χορηγούς, ενώ τα εισιτήρια διαρκείας δεν ξεπερνούσαν τα 150 και δεν υπήρχαν χορηγοί. Καταφέραμε σήμερα να έχουμε 19 χορηγούς και υποστηρικτές, περίπου 850 εισιτήρια διαρκείας, δημιουργήσαμε τη δική μας ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (paokhandball.gr) μέσα από την οποία προβάλλονται οι χορηγοί μας , ενώ πρωτοπορούμε καθώς η ομάδα διαθέτει ψυχολόγο, διατροφολόγους και βιντεοαναλυτή, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά, έπαιξε τεράστιο ρόλο και η βαρύτητα που φέρει το όνομα του ΠΑΟΚ.


Τρεις εβδομάδες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος πώς βιώνετε αυτή την επιτυχία;
Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. Με τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο συζητάμε ότι μας σταματά κόσμος στο δρόμο, μας αναγνωρίζει, ζητά να φωτογραφηθεί μαζί μας και μας συγχαίρει. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε, η δόξα του αθλητή πάντα είναι παροδική. Αυτό που έχει σημασία, είναι να επωφεληθεί η ομάδα και το άθλημα.


Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ;
Το δικό μου όνειρο είναι να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη, όπως ακριβώς κάποτε πρωταγωνιστούσε η ομάδα του μπάσκετ. Αυτό θα φέρει την πραγματική εκτίναξη του αθλήματος στην Ελλάδα, διότι ο ΠΑΟΚ θα παρασύρει και τους άλλους δημοφιλείς συλλόγους της χώρας. Δεν θα το ζήσω ως αθλητής, καθώς κρεμάω τη φανέλα μου, αλλά θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις απ’ όποιο πόστο μου ζητηθεί για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όραμα.


Για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζονται χρήματα και οι καιροί είναι δύσκολοι.
Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται μεράκι και μεθοδικότητα. Η ΑΕΚ έχει το διπλάσιο προϋπολογισμό από τον ΠΑΟΚ, και όμως ο ΠΑΟΚ είναι σήμερα Κυπελλούχος Ελλάδος. Το μπάτζετ του ΠΑΟΚ δεν ξεπερνά τις 90.000 ευρώ το χρόνο. Ο στόχος πρέπει να είναι να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα από τον Ερασιτέχνη και σε συνδυασμό με τα έσοδα από τις μικρές και μεγάλες χορηγίες να χτιστεί μία ομάδα ανταγωνιστική στην Ευρώπη.


Αρχηγός, δικηγόρος και πολιτικός.
Επί μία δεκαετία ο Αντώνης Σαουλίδης συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με την τοπική αυτοδιοίκηση, από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αρχικά στο δήμο Συκεών και πλέον στον διευρυμένο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Παράλληλα διατηρεί δικηγορικό γραφείο.Ο ίδιος εξηγεί ότι «προσωπικά νιώθω ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πιο κοντά στον πολίτη και μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας. Η καθαριότητα, η ανακύκλωση, η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, οι ευκαιρίες στον αθλητισμό, στην πολιτιστική δημιουργία και ανάπτυξη, είναι τομείς σημαντικής δράσης των τοπικών αρχών. Για έναν άνθρωπο που νιώθει ωφέλιμος, έχει προοδευτικό όραμα και μπορεί να έχει σύγχρονο και αποτελεσματικό λόγο και προτάσεις για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών, η τοπική αυτοδιοίκηση δίνει ευκαιρίες για κοινωνική προσφορά».Στη σημερινή Ελλάδα, της οικονομικής κρίσης ποιο μπορεί να είναι το πεδίο για να προσφέρει ένας νέος άνθρωπος από μία πολιτική θέση; «Το εύκολο είναι να σταθεί απέναντι στην κατάσταση και απλώς να αναθεματίζει, να καταριέται και να δικάζει. Αν δεν υπάρξουν πρωτοβουλίες, ειδικά από τους νέους ανθρώπους που πιέζονται αφόρητα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, που διψούν για αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, πώς θα αλλάξει η κατάσταση; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει όλους τους νέους ανθρώπους, που μπορούν να βοηθήσουν είτε μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε μέσα από την κεντρική πολιτική σκηνή», απαντάει.


Αγωνία για τη σύγχρονη Ελλάδα
Στην ερώτηση τι είναι αυτό που τον πληγώνει περισσότερο, ο Αντώνης Σαουλίδης δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει: "Η έκθεση της Unicef που αναφέρει ότι 439.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ανεργία. Οι αυτοκτονίες ανθρώπων για χρέη. Η βία και η ανασφάλεια. Γι’ αυτό το λόγο επιμένω ότι χρειάζεται δημιουργική δράση".





Δεν υπάρχουν σχόλια: